Zvi Eyal

Zvi Eyal

Monday, May 18, 2015

Dinsdag 28 april 2015 - dag 1

Na een lange periode van voorbereidingen, talloze emails met vrienden en kontaktpersonen, de nodige besprekingen met Zvi en zijn familie, is het dan eindelijk zo ver - Zvi en Petra vertrekken naar Ben Gurion Airport.
Als we daar de nodige flessen wijn hebben gekocht als kadootje voor diverse gastgezinnen, staan we voor het probleem deze naar de Gate te slepen. Op Ben Gurion hebben ze geen karretjes voor handbagage...

Terwijl we bij de gate wachten krijgt Petra een email met verzoek of Zvi morgenmiddag geinterviewd kan worden. Het al volle programma lijkt nog wel voller te worden!

16.00 uur boarden - een rustige, fijne vlucht. De klok een uur achteruit gezet. We zullen weer moeten wennen dat het langer licht is in Nederland.

Op Schiphol worden we verwelkomd door een heus comite! Blij weerzien met Petra's zus, onze gastvrouw en gastheer en trouwe vrienden die al menige Israel ganger/thuiskomer verwelkomt hebben.
En dan is het: op naar Huizen, waar we de komende dagen mogen logeren.
Die eerste avond in Nederland liggen we pas na twaalven in bed - er zullen nog vele late avonden en lange dagen volgen. Maar dat wisten we toen nog niet.


No comments:

Post a Comment